Confortul emoțional este direct influențat de lumină. Ca și oricare altă forță a naturii, lumina e un element puternic ce îți poate modifica viața în mod pozitiv sau negativ. Depinde doar de tine cum alegi să o folosești. Lumina e un element adesea ignorat deoarece ritmul alert al vietii cotidiene din timpuile noastre ne face sa privim obiectele ca simpli vectori, fără a acorda atenție și felului în care lumina le îmbracă.

E binecunoscut faptul că lumina caldă relaxează, iar cea rece tinde să te mențină alert. Pentru a înțelege aceste fenomene, știința ne sare în ajutor, explicația fiind aceea că celulele creierului au o senzitivitate mai crescută la acest fel de iluminat. Conform studiilor, lumina rece poate aduce un plus de energie și poate crește capacitatea de concentrare și memorare. Este lumina pe care o atribuim cel mai adesea birourilor sau halelor industriale, atunci când ne gândim la ea. În mod interesant, acest tip de lumină poate reduce anxietatea și simptomele depresiei. De asemenea, acest tip de iluminat are un impact mult mai ridicat asupra ritmului circadiac, fiind o lumină dificilă pentru spațiile de odihnă. Este o iluminare ideală pentru spațiul de lucru cum ar fi biroul sau atelierul, dar poate fi instalată ți în băi sau bucătării, după gustul fiecăruia.

Pe de altă parte, lumina caldă poate completa excelent un dormitor sau un spațiu destinat unei atmosfere calme, relaxante, deoarece modifică nuanțele obiectelor în tonuri calde și este lumina mai apropiată de razele soarelui, cu care ochiul uman este obișnuit de mult timp. Nu degeaba devenim relaxați și visători atunci când ne gândim la un fotoliu așezat lângă un șemineu care emană o lumină calda. Cu siguranță nu ar fi fost la fel dacă scena era iluminată în tonuri reci.Acest iluminat poate fi utilizat inclusiv în spațiile destinate desfașurării lucrului pentru doritorii de confort vizual sporit, iar pentru cei care adoră să experimenteze, site-ul nostru oferă o multitudine de corpuri de iluminat de toate tipurile, gata să fie mixate după bunul plac în locuința fiecăruia.

Un alt lucru bine de știut este acela că lumina puternică intensifică emoțiile și concentrarea poate fi afectată de expunerea îndelungată la lumină artificială. Acesta este un factor care ne poate influența foarte mult, așa că trebuie să acordăm o atenție sporită puterii surselor de lumină pe care le alegem. Pe site-ul nostru puteți găsi o varietate de becuri cu intensități pentru fiecare gust.