Este momentul acela când știi sigur că vrei să alegi corpurile de iluminat pentru casa ta, însă este clar că ai nevoie de un mic ghid care să te ajute să decizi. Așadar, am pregătit pentru tine un scurt material care să te ajute sa înțelegi câteva caracteristici de bază ale corpurilor de iluminat și care să te ajute să decizi ce ți se potrivește.

                Tipul de corp de iluminat de care ai nevoie

                Primul lucru pe care ar trebui să îl știti despre un corp de iluminat, este ce formă vă doriți să alegeți. Astfel, aveți de ales între câteva tipuri de produse, fiecare reproduse în diferite stiluri: pendul, plafoniere, aplice, candelabre sau lustre sunt cele care fac parte din categoria corpurilor de iluminat suficient de puternice așa încât să nu necesite alte corpuri alăturate pentru a suplimenta lumina.

                Pe de cealaltă parte, lampadarele, lămpile, aplice de mici dimensiuni și spoturi fac parte din categoria de corpuri de iluminat care ajută la a suplimenta lumina în acele spații ale casei în care este nevoie. Pe lângă asta, datorită dimensiunilor lor reduse, acest gen de produse au un rol estetic destul de important, așa că te invităm să dai o fugă pe Ilustre.ro ca să vezi ce aspect conferă unei încăperi genul acesta de elemente.

 

Contexul ideal

          Un alt element de care ar trebui să mai țineți seama este în ce context doriți să plasați respectivul corp de iluminat. Prin context ne referim la dimensiunile camerei, designul camerei, câtă lumină intră în respectiva camera și desigur cel mai important aspect daca este nevoie mai degrabă de un corp de iluminat cu funcție decorativă crescută sau cu funcție operațională.

                Plafonierele, de exemplu sunt corpuri de iluminat mai potrivite pentru spațiile nu foarte înalte, asta pentru că iluminează puternic și în același timp dau impresia unui spațiu mult mai înalt. Pe de alta parte, candelabrele, lustrele sau pendulele se pot plasa cu succes în spații foarte înalte, așa încât să se evidențieze înălțimea respectivei camera.

                În cazul în care dimensiunile respectivului spațiu sunt suficient de mari, suntem de părere că veți obține un efect spectaculos dacă veți puncta cu lumini în puncte cheie ale camerei. Spre exemplu, recomandăm pentru bucătărie folosirea unor aplice sau a unor spoturi deasupra blatului unde gătiți sau poate folosirea unui lampadar în living, lângă canapea.  

                Dimensiunile potrivite

                Acum trebuie să vă mai gândiți doar care sunt dimensiunile de care aveți nevoie pentru corpul de iluminat care urmează să fie achiziționat. Pe lângă aspectul tehnic pe care trebuie să îl aveți în vedere în acest sens, aspectul estetic este și mai important, poate. Iată cum puteți obține un aspect spectaculos folosindu-vă de un  candelabru impunător sau poate puteți păstra un aspect curat și puteți opta pentru o plafonieră în stil minimalist.